Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη για την 76η ΔΕΘ με την νέα τάφρο και την ειδική ομάδα Ίκαρος

Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό θα βρίσκεται το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Έκθεσης, η Θεσσαλονίκη για την αποφυγή επεισοδίων. Ο μεταλλικός φράχτης και το θωρακισμένο όχημα “Αίας” ανηφορίζουν στη συμπρωτεύουσα, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε και η νέα τάφρος που κόβει στα 2 το κέντρο της Θεσσαλονίκης!

ΔΕΘ 2011 τάφρος

Η τάφρος στην οδό Τσιμισκή

 

Απόρθητο φρούριο θα μοιάζει η Θεσσαλονίκη την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανεβαίνει στο βήμα του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» για να εγκαινιάσει τη φετινή διοργάνωση καθώς τουλάχιστον 8.500 αστυνομικοί θα φροντίσουν να ξεπεράσουν τις επιδόσεις τους στο πρόσφατο ματς της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Χιλιάδες αστυνομικοί στην ΔΕΘ

Η νέα μονάδα της ΕΛ.ΑΣ. με τον κωδικό όνομα “Ίκαρος” θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην 76η ΔΕΘ, επιβλέποντας τις κινήσεις των διαδηλωτών και ενημερώνοντας άμεσα τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις για ύποπτες κινήσεις. Η ομάδα Ίκαρος στελεχώνεται από ογκώδης, υπέρβαρους αστυνομικούς, δυσκίνητους στο έδαφος αλλά ικανούς να προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα κατα την πρόσκρουσή τους σε όγκο διαδηλωτών.  Η μεταφορά τους στα σημεία πτώσης πραγματοποιείται με τα υπερσύγχρονα Γιάκοβλεφ της ΕΛ.ΑΣ. και ο στάνταρ εξοπλισμός τους περιλαμβάνει το κλασικό γκλόμπ, που ανοίγει κεφάλια με θαυμαστή ευκολία και το πρωτοποριακό κράνος με ειδική 3πλή επίστρωση προστασίας από την σύγκρουση.

 

Ομάδα Ίκαρος

Ομάδα Ίκαρος

Μαζί τους, η φημισμένη ομάδα Ποσειδώνας εξοπλισμένη με ειδικά jet-ski, βατραχοπέδιλα και μπρατσάκια θα περιφρουρεί το λιμάνι της πόλης ενώ διμοιρίες ΜΑΤ απ’ όλη την Ελλάδα και δυνάμεις δικυκλιστών Δέλτα και ΔΙΑΣ από την Αθήνα και περιφερειακές πόλεις της Βορείου Ελλάδας θα γεμίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ομάδα Ποσειδώνας

Ομάδα Ποσειδώνας

Οι, βετεράνοι πλέον, της ομάδα των ΜΑΤ που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον ψεκασμό ζιζανιοκτόνων στις άγονες χώρες της Αφρικής έχει ήδη λάβει θέσεις περιμετρικά της ΔΕΘ και προπονούνται στα δενδρύλλια του πάρκου της ΧΑΝΘ.

επαγγελματικοί ψεκασμοί ΜΑΤ

Επαγγελματικοί ψεκασμοί ΜΑΤ

Η εφαρμογή των μέτρων τάξης άρχισε ήδη με περιπολίες και εντατικούς ελέγχους, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στα πρότυπα των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων, πάντα με γνώμονα την προστασία του πολίτη από τις δυνάμεις σκοτεινών αντιεξουσιαστών που αποσπούν στην κατάλυση της δημοκρατίας στην χώρα μας.

Η τάφρος, ο φράχτης και ο Αίας

Η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και τη νότια πύλη της ΔΕΘ (έναντι της πλατείας της ΧΑΝΘ), απ’ όπου διέρχονται παραδοσιακά όλες οι πορείες, έχει ήδη αποκλειστεί με την ολοκλήρωση της νέας τάφρου βάθους 1,5 μέτρου ενώ ο φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι στην πλατεία Συντάγματος θα στηθεί περιμετρικά της τάφρου.

Η νέα τάφρος και ο γαλλικής κατασκευής μεταλλικός φράχτης δεν αποτελούν τη μοναδική «καινοτομία» της ΕΛ.ΑΣ. στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ! Ο “Αίας“, το θωρακισμένο όχημα με την αντλία ρίψης νερού, χρωστικών ουσιών και δακρυγόνων θα είναι άμεσα διαθέσιμος για να δροσίσει τους ταλαιπωρημένους διαδηλωτές που θα διαμαρτύρονται μέσα στην ζέστη και την τρομακτική υγρασία της συμπρωτεύουσας.

"Αίας" το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής αστυνομίας

"Αίας" το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής αστυνομίας

Η φετινή ΔΕΘ αναμένεται να μείνει αξέχαστη στους οργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες καθώς θα αποτελέσει σημαίνων πόλο έλξης για εκατομμύρια τουριστών.

 

Καταχωρήθηκε από:
Πότε; 9 Sep 2011. Που; BREAKING, ΕΛΛΑΔΑ.
Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Follow us on Facebook
Disclaimer: Τα κείμενα και τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. SEO SC