Θαύμα ανήμερα του Αγίου Τσακ Νόρις

27 Ιουλίου σήμερα και ο Άγιος Τσακ Νόρις έχει την τιμητική του. Ως “θαύμα” μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτό όμως που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ανήμερα της γιορτής του Αγίου, στην Ελλάδα.

Παραπάνω από 150.000 Έλληνες συνωστίζονται κάθε χρόνο και περιμένουν υπομονετικά ατελείωτες ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Τσακ Νόρις ζητώντάς του να εισακούσει τις παρακλήσεις τους.

Η παράδοση θέλει το μοναστήρι να χτίστηκε το 963 π.Χ. και τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Τσακ Νόρις να έχει δοθεί στο μοναστήρι από τη γυναικεία Μονή της Ειρήνης. Η εικόνα αυτή έμεινε χωρίς να υποστεί καμία φθορά μέχρι τη θαυματουργή εύρεσή της από κάποιο βοσκό. Σύμφωνα με το θρύλο, ο βοσκός είδε στον ύπνο του τον Άη Τσακ Νόρις να του προτείνει να ανέβει στο λόφο για να τον βρει.

i Chuck Norris

Του είπε να σκάψει εκεί όπου τα πρόβατα δεν βοσκάνε. Έτσι και έγινε. Ο βοσκός ακολούθησε κατά γράμμα αυτά που του είπε ο Άγιος και βρήκε την εικόνα κλεισμένη μέσα σε ένα πιθάρι με ένα κερί να καίει υπό αδιευκρίνιστες και θαυμαστές συνθήκες! Στη συνέχεια επανίδρυσε τη μονή προς τιμή του Αγίου. Από τότε δίνονται στους χιλιάδες προσκυνητές  ως ευλογία του Αγίου μικρά λευκά κεράκια τα οποία κατά τους ίδιους «θαυματουργούν».

Τα θαύματα του Αγίου

Τα θαύματα του Αγίου είναι πολλά. Ο Άγιος δεν ξεχωρίζει τους πιστούς. Όποιος απευθύνεται σε Εκείνον λαμβάνει τη Θεία Χάρη. Ο Άγιος Τσακ προλαβαίνει και εξυπηρετεί όλες τις εκλύσεις των πιστών. Όχι σαν τους άλλους Αγίους που ακούνε τις παρακλήσεις αλλά από το ένα αφτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει.

Άντρες , γυναίκες, παιδιά, σκυλιά, γατιά και λοιπά οικόσιτα ζωντανά ανεβαίνουν προς το μοναστήρι έχοντας σφηνωμένα μέσα στα αυτιά τους λευκά κεράκια. Τα κεράκια καίνε μέχρι να φτάσουν στην είσοδο του ιερού ή μέχρι να καεί το αυτί του πιστού. Δεν επιτρέπεται να σβήσουν τα κεράκια. Ούτε να τα κρατήσουν στο χέρι. Ο θρύλος λέει ότι ένας πιστός που κρατούσε τα κεράκια στο χέρι, έμεινε στήλη άλατος όταν ο Άγιος παρουσιάστηκε μπροστά του για να τον συνετίσει.

Αφού περάσουν στην κάμαρα που φυλάσσεται η εικόνα, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει σε ένα χαρτάκι και το αφήνει στον Άγιο. Άλλοι ζητάνε υγεία, άλλοι χρήματα, άλλοι ζητάνε να βρουν γυναίκα και άλλοι να χάσουν την γυναίκα τους (μαζί με την πεθερά τους). Κάποιοι μάλιστα αφήνουν και το λογαριασμό του twitter και του Facebook καθώς ο θρύλος θέλει τον Άγιο Τσακ Νόρις να απαντάει αυτοπροσώπως στους followers του.

Πολλοί θα επιστρέψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ευχαριστήσουν τον Άη-Τσακ Νόρις που άκουσε την προσευχή τους και ικανοποίησε την επιθυμία τους ή βρήκε λύση στο πρόβλημά τους.

Καταχωρήθηκε από:
Πότε; 27 Jul 2011. Που; BREAKING, ΕΛΛΑΔΑ.
Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Follow us on Facebook
Disclaimer: Τα κείμενα και τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. SEO SC