Φοροσαφάρι μέσω facebook

Φοροσαφάρι μέσω facebook ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών για την επιβολή έκτακτης εισφοράς ανάλογα με την χρηματική αξία των διακοπών του κάθε φορολογούμενου.

Οι μέχρι τώρα φοροεισπρακτικές μεθόδους  που ακολουθούσαν  τα αρμόδια στελέχη της εφορίας αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές καθώς ήταν σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν σωστά  τα εισοδήματα και αρκούνταν μόνο στην καλή θέληση του εκάστοτε φορολογούμενου να δηλώσει την πραγματική του οικονομική κατάσταση.
Αυτή τη φορά όμως οι «ράμπο» της εφορίας εμφανίζονται αποφασισμένοι και μέσω της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook σχεδιάζουν να εκτιμήσουν την περιουσία του καθενός μας.

Φοροσαφάρι μέσω facebook

Φοροσαφάρι μέσω facebook

Πάνω απο 2.000 υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών είναι συνδεδεμένοι καθημερινά στο facebook και σαρώνουν το προφιλ του κάθε χρήστη εξετάζοντας φωτογραφίες, status και tags, με σκοπό να καταλήξουν σε μια εκτίμηση για το κόστος των καλοκαιρινών του διακοπών. Έτσι όσο περισσότερα φαίνεται να έχετε ξοδέψει το φετινό καλοκαίρι τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η έκτακτη εισφορά που θα πρέπει να πληρώσετε στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Πως να αποφύγετε το νέο αυτό χαράτσι.

1. Κατεβάστε τυχόν φωτογραφίες από:

  • διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία
  • πάρτυ με άφθονο αλκοόλ σε ακριβά μαγαζιά
  • βόλτες με κότερα
  • αγορά λουκουμάδων στην παραλία και γενικά οτιδήποτε προδίδει οικονομική άνεση και ευημερία.

2. Αφαιρέστε tags που σας θέλουν σε εξωτικούς προορισμούς, ιδιαίτερα εκτός Ελλάδας.

3. Αποφύγετε status και ανακοινώσεις του τύπου “περάσαμε τέλεια”, “τα σπάσαμε”, “απίστευτο το μέρος” και αναρτήστε σχόλια που προβάλλουν φτώχεια και κακομοιριά όπως “αφού είδαμε και λίγο θάλασσα πάλι καλά να λέμε” ή “το μόνο ψαρικό που έφαγα φέτος ήταν φύκια” κτλ…

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  Οι διακοπές που υπερβαίνουν  σε χρονική περίοδο τις 7 ημέρες, ανεξαρτήτως προορισμού, θεωρούνται στοιχείο οικονομικής ανωτερότητας.

Καταχωρήθηκε από:
Πότε; 22 Aug 2011. Που; BREAKING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Follow us on Facebook
Disclaimer: Τα κείμενα και τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. SEO SC